Opleidingen

Opleidingen

Onze opleidingen richten zich hoofdzakelijk tot personen die actief zijn in de distributiesector of collectiviteiten en kleine zelfstandigen.

De veiligheid van de voedselketen: gebruiksaanwijzing

De basisregels mogen geen geheimen meer voor u hebben! De lesgever biedt u alle noodzakelijke elementen om tot een perfecte hygiëne te komen voor een voedselveilig resultaat.

Duur: 2 uur

Inhoud :

  • De 3 soorten gevaren: kennis, evaluatie en beheersing
  • De 5M-regel : milieu, materiaal, methode, machine, mens
  • Toepassen van de goede hygiënepraktijken volgens de 5M
  • Temperaturen
  • Data en etikettering

 

Het verplichte autocontrolesysteem binnen de levensmiddelenindustrie

De leraar overloopt samen met u de HACCP-normen, de wettelijke en actuele eisen op vlak van traceerbaarheid en de meldingsplicht en bekijkt deze vanuit de struikelpunten in de praktijk.

Duur: 2 uur

Inhoud :

  • HACCP
  • traceerbaarheid
  • verplichte notificatie

 

ONZE PARTNERS :