Adviezen eindejaar

Gepubliceerd op 05/11/2024

Op basis van het advies van het FAVV voor een vlot eindejaar, raadt BFSO deze enkele acties aan om de voedselveiligheid te garanderen tijdens uw eindejaarsfeesten.

  1. Voorgerecht :
    • Frituren : Waak erover dat de temperatuur niet hoger is dan 175°C om de vorming van acrylamide te voorkomen en gebruik schone olie.
    • Koude hapjes : Serveer ze op het laatste moment om hun versheid te behouden.
    • Oesters : Bewaar ze in de koelkast, met de afgeronde kant naar beneden en open ze pas op het laatste moment.
  2. Hoofdgerecht (gourmet):
    • Voorbereiding : Test uw apparaten van tevoren en zorg ervoor dat ze schoon zijn.
    • Scheidt rauwe en afgewerkte levensmiddelen : Serveer rauw vlees en vis apart en vermijd kruisbesmetting met ander keukengerei.
    • Allergieën : Vraag uw gasten of ze voedselallergieën hebben.
  3. Nagerecht :
    • IJs : Laat het niet smelten en opnieuw invriezen, omdat dit kan leiden tot risico's op voedselvergiftiging. Bewaar het op een zo laag mogelijke temperatuur in de vriezer.
  4. Restjes :
    • Temperatuur : Laat voedsel niet langer dan twee uur op kamertemperatuur staan. Zet ze na de maaltijd snel in de koelkast.
    • voorbereiding : Kook niet-geconsumeerd vlees en vis volledig om bacteriën te elimineren.

 

Bron : FAVV

 

ONZE PARTNERS :