AV + Besdrijfsbezoek Chant d'Éole
Jurist, advocaat, beroepshalve bezig met voedselwetgeving? BFSO richt zich ook tot u!
van BFSO vzw!
Gepubliceerd op 05/11/2024
Op basis van het advies van het FAVV voor een vlot eindejaar, raadt BFSO deze enkele acties aan om de voedselveiligheid te garanderen tijdens uw eindejaarsfeesten. (...)
MEER WETEN
Gepubliceerd op 05/07/2024
We genieten allemaal wel eens van een heerlijke barbecue. Van zodra het weerbericht aankondigt dat het kwik boven 30 graden Celsius stijgt, haalt elke Belg het BBQ-toestel boven en worden vrienden en familie uitgenodigd om samen te smullen van heerlijke grillades en salades. Met de juiste voorzor (...)
Gepubliceerd op 21/06/2024
Het FAVV coacht zo’n 80 animatoren naar een voedselveilig zomerkamp! (...)
Gepubliceerd op 10/06/2024
De dood van het eerste menselijke geval van H5N2 is "multifactorieel", zegt de WHO. (...)
Gepubliceerd op 06/03/2023
Autocontrole in de praktijk: wat zijn de moeilijkheden vandaag en de uitdagingen voor morgen, is er een evolutie in de wetgeving, hoe kunnen incidenten worden voorkomen, wat is de visie van Europa? (...)
Gepubliceerd op 15/06/2022
Chronische blootstelling van de Belgische bevolking aan residuen van gewasbeschermingsmiddelen via de consumptie van groenten en fruit. (...)
Gepubliceerd op 18/05/2022
Van GhostBuster naar professionele ongediertebeheerser (...)
Gepubliceerd op 29/03/2022
De nieuwe Europese strategie om de ecologische voetafdruk van het agrovoedingssysteem te verkleinen, die in mei 2020 werd aangenomen, zal ook gezondere voeding bevorderen. De strategie van de Europese Commissie richt zich op vier nieuwe ideeën met betrekking tot de verpakking van ons voedsel. (...)
Gepubliceerd op 12/10/2021
Een reis van 30 dagen om voedselverspilling thuis te verminderen. (...)
Brexit: maatregelen VK omtrent producten van dierlijke en plantaardige oorsprong opnieuw uitgesteld! (...)
Gepubliceerd op 08/07/2021
Voedselveiligheid redt levens. Wist je dat elk jaar 600 miljoen mensen ziek worden als gevolg van voedsel overgedragen ziekten? De World Food Safety Day gaat uit van de Codex Almimentarius (WHO-FAO). (...)
Gepubliceerd op 20/04/2021
EU Verordening 2019/624 van 8 februari 2019 handelt over specifieke voorschriften voor de uitvoering van officiële controles van de productie van vlees en voor de productie- en de heruitzettingsgebieden van levende tweekleppige weekdieren overeenkomstig Verordening (EU) 2017/625 van het Euro (...)
Gepubliceerd op 09/12/2020
FAVV past tijdens de coronacrisis controles aan als steun voor sector die dicht bij de consument staat. (...)
Gepubliceerd op 23/11/2020
Reeds enkele weken werd er diverse keren sesamzaad uit de handel genomen of werden er recalls uitgevoerd. Het ging dan om sesamzaad dat gecontamineerd is met het schadelijke ethyleenoxide. (...)
Gepubliceerd op 18/05/2020
BFSO vzw steunt medewerkers FAVV en roept op tot realiteitszin (...)
Gepubliceerd op 15/04/2020
CORONAVIRUS: GEEN BEWIJS DAT VOEDSEL EEN BRON OF TRANSMITTER IS (...)
Als BFSO vzw zijn we geen beleidsmaker maar een standpunt innemen kunnen we wel. (...)
Gepubliceerd op 15/02/2020
Mercosur en het gelijk speelveld. Mercosur, een douane-unie tussen Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Venezuela. (...)
Gepubliceerd op 17/12/2019
Om de strategische aanpak tegen knaagdieren en geleedpotigen ofwel "schadelijke organismen" te kunnen optimaliseren en de voedselhygiëne te kunnen garanderen, is een zeer grondige voorkennis vereist. Pas een effectieve en regelmatige reiniging van de werkplek toe. Aarzel niet om apparatuur en insta (...)
Er vond een conferentie plaats in Brussel over het beheer van de maritieme fauna over de hele wereld. De centrale spreker was mijnheer Philippe Curry. Hij is vertegenwoordiger van het Europese Instituut voor ontwikkelingsonderzoek in Frankrijk en werd uitgenodigd door de dienst voor duurzame ontwikk (...)
Dit artikel is enkel beschikbaar in het Frans. (...)
In December 2019, these acts will become the official controls for food of animal origin. Members of EWFC reviewed the published text and came with a short report on their findings. http://ewfc.org/en/ (...)
Good news: at the end of April and with a large majority, the European Parliament approved a resolution entitled ‘State of play of farmland concentration in the EU: how to facilitate the access to land for farmers’. Resolutions are not however legally binding: they are policymaking recommendatio (...)
Onze leefomgeving is van een ongekende rijkdom. Ook de mens heeft een invloed op zijn leefomgeving. De wetenschap van het leven op microschaal, ook wel microbiologie genoemd, slaagt erin dankzij nieuwe technologieën om steeds dieper in deze wereld door te dringen. Op dit ogenblik ondergaat de micro (...)
Tonkabonen enkel toegelaten voor bereiding van aroma’s en onder specifieke voorwaarden. (...)
Op donderdag 23 april 2015 kwamen enkele leden van BFSO op de Heizel samen voor een bezoek aan de grootste visserijbeurs ter wereld: SEAFOOD Expo. Het is naar aanleiding van deze beurs dat ik besliste om deel te nemen aan het congres over kwaliteit en veiligheid van visserijproducten (QSPA) in Boulo (...)
Acrylamide is a chemical that naturally forms in starchy food products during high-temperature cooking, including frying, baking, roasting and also industrial processing, at +120°C and low moisture. The main chemical process that causes this is known as the Maillard Reaction; it is the same reactio (...)
In België werd het Koninklijk Besluit van 13 september 1999 inzake etikettering van voorverpakte producten opgesteld om de Europese Verordening specifiek toe te kunnen passen op Belgisch grondgebied. Het KB stelt geen specifieke eisen voor de vermelding van allergenen, maar eerder voor ingre (...)
De Bibliotheek van de Gastronomie is op culinair vlak de belangrijkste bibliotheek in België en zelfs een van de grootste van heel Europa! (...)
ONZE PARTNERS :