Agenda

Toekomstige activiteiten

Artificiële Intelligentie in de voedingssector – lust of last voor controle instanties?

NOV

21

21 november 2025, om 12u00

 

Kunstmatige intelligentie is steeds meer aanwezig in het dagelijks leven van individuen en voedingsbedrijven. Hoewel sommige bedrijven voorop lopen, hebben veel bedrijven het huidige en toekomstige potentieel van AI nog niet volledig geïntegreerd in hun strategie en bedrijfsvoering. Welke invloed kan AI hebben op de manier waarop voedingsbedrijven worden geleid en in het bijzonder op hun innovatieprocessen? Hoe kan deze technologie een betrouwbare assistent worden om het kwaliteitsbeheer en de audits te versterken om de voedselveiligheid beter te garanderen (bijvoorbeeld allergenenbeheer door kruisbesmetting beperken, detectie van vreemde lichamen door gebruik te maken van geautomatiseerde beeldvorming) en tegelijkertijd verliezen door niet-kwaliteit te beperken? Aangezien we nog aan het begin staan van deze - ongetwijfeld radicale - transformatie, is het debat open en toekomstgericht. 

 

Sprekers: François Heroufosse & Guy Van Looveren

€ 40 - leden van BFSO & BFSO Legal en advocaat-stagiairs, BMO / € 85 - Niet leden / Gratis voor vaste medewerkers FAVV (€40 ten laste van FAVV) en voor studenten (online)

Inschrijving via info@bfso.be

WAAR? FAVV - Kruidtuinlaan 55, 1000 Brussel / verdieping 0, interpretingroom

WANNEER? Vrijdag 21 november 2025 van 12u tot 14u30


Voorbije activiteiten

ONZE PARTNERS :