Opleidingen

Opleidingen

Onze opleidingen richten zich hoofdzakelijk tot personen die actief zijn in de distributiesector of collectiviteiten en kleine zelfstandigen.

Basisopleiding: toepassing van GHP en HACCP in de HORECA en grootkeukens

Onze opleider overloopt samen met jullie alle verplichtingen die nodig zijn in het kader van de GHP (goede hygiëne praktijken) in de HORECA en grootkeuken, en dit aan de hand van vele praktische voorbeelden en verschillende oefeningen. Geen saaie theorie maar een proactieve opleiding met het accent op de allernieuwste reglementering zoals bijvoorbeeld de wetgeving over allergenen en alle verplichtingen die hiermee samengaan.

Duur : 1 dag

Inhoud :

  • Hoe registreer ik mij bij het FAVV?
  • De gevaren en GHP
  • Allergenenwetgeving
  • Autocontrole
  • Traceerbaarheid
  • Meldingsplicht
  • Publicaties

De veiligheid van de voedselketen: gebruiksaanwijzing

De basisregels mogen geen geheimen meer voor u hebben! De lesgever biedt u alle noodzakelijke elementen om tot een perfecte hygiëne te komen voor een voedselveilig resultaat.

Duur: 2 uur

Inhoud :

  • De 3 soorten gevaren: kennis, evaluatie en beheersing
  • De 5M-regel : milieu, materiaal, methode, machine, mens
  • Toepassen van de goede hygiënepraktijken volgens de 5M
  • Temperaturen
  • Data en etikettering

 

Het verplichte autocontrolesysteem binnen de levensmiddelenindustrie

De leraar overloopt samen met u de HACCP-normen, de wettelijke en actuele eisen op vlak van traceerbaarheid en de meldingsplicht en bekijkt deze vanuit de struikelpunten in de praktijk.

Duur: 2 uur

Inhoud :

  • HACCP
  • traceerbaarheid
  • verplichte notificatie

 

ONZE PARTNERS :